Kohti ääretöntä ja sen yli
Shortseistaan mies tunnetaan
Shortseistaan mies tunnetaan

Shortseistaan mies tunnetaan

Jaaha, kirjoitetaanpa sitten muodista niin kuin jokaisen kunnon bloggaajan kuuluu. Aiheena kesäinen juoksuvaate numero yksi eli shortsit. Vienon kesätuulen hyväillessä pohkeita askel suorastaan lentää, ja ruohikossa vaanivat punkit piiskaavat raastamaan aina vain kovempaa. Mutta millaiset shortsit herrasmies lenkille valitsee? Ei hätää, minä kerron.

Perinteisin vaihtoehto on tietysti lyhyet parin tuuman shortsit. Jos ne kelpasivat Virenille, mikseivät sitten modernille hölkkäharrastajalle; sivuhalkion lepattaessa voi itse kukin kuvitella olevansa kilparatojen kuningas. Malli suorastaan huokuu ajatonta tyylikkyyttä, ja tietysti reilusti näkyvä reisi aiheuttaa taatun seksivauefektin. Ehdoton hellekelin valinta.

virenit

Kahden tuuman sisäsauma on klassinen valinta.

Häveliäämmille juoksijoille ja kylmille keleille pidempi puntti voi olla mukavampi vaihtoehto. Ilmastointi ei ole aivan yhtä hyvä kuin lyhyemmässä mallissa, mutta väljissä punteissa ilma kiertää edelleen hyvin. Helteellä kangasta on kuitenkin auttamatta liikaa optimaalisen viilennyksen ja sitä myöten myös optimaalisen suorituskyvyn kannalta. Joka tapauksessa viileän kelin perusvarma valinta.
Trikoillakin on varmaan hyvät puolensa. En vain juuri nyt keksi, mitä ne voisivat olla (paitsi kompressio, heh heh). Miksi haluaisin hiostavaa kangasta tuulen ja reisieni väliin? Lapsena kyllä käytin joskus trikoosortseja, mutta tikunohuissa jaloissa nekin näyttivät bermudoilta. Ehkä pelkään alitajuisesti, että edelleen kävisi samalla tavalla.
Kertauksena siis: Jos haluat olla oman elämäsi viren, valitse pikkushortsit. Kylmemmällä ilmalla sallittakoon pidempikin puntti. Trikoot voit vetää jalkaan – no, ainakin jos uskot kompressiokeijuihin, mutta silloin kaapistasi jo varmasti löytyvät juuri oikeasta paikasta puristavat pöksyt.