Kohti ääretöntä ja sen yli
Syyskauden kuulumiset
Syyskauden kuulumiset

Syyskauden kuulumiset

Edellisestä blogikirjoituksesta näyttää vierähtäneen jo tovi. Heinäkuu meni enimmäkseen lomaillessa, minkä jälkeen koulun, päiväkodin ja lasten harrastusten rumba vei suurimman osan ylimääräisestä energiasta elokuussa. Viime viikkoina taas olen keskittynyt enemmän juoksemiseen kuin siitä kirjoittamiseen, mutta tässä kohtaa voisi olla pienen tilannekatsauksen paikka, sillä yllättäen horisontissa siintää jälleen maraton!

Heinäkuun helteet eivät innostaneet kovaan harjoitteluun, joten aiemmin suunnittelemani syyskuun maraton ei tuntunut sittenkään hyvältä idealta.  Elokuun lopulla tuli rykäistyä Paavon kymppi, mutta vauhti ei päätä huimannut. Kunto oli selvästi laskenut keväältä. Heti kisan jälkeen päätin kuitenkin katsoa, mille tasolle sitä vielä tänä syksynä ehtisi, ja aloin nostaa sekä tehoa että määrää.  Viisi viikkoa tein käytännössä maratonharjoittelua: pk-lenkkejä, kunnollisia pitkiä, maravauhtisia VK-lenkkejä ja lyhyempiä vetoja. Ei hifistelyä vaan simppeliä kestävyysharjoittelua.

kengänjälki hiekassa

Tuolta se tuli ja tuonne se meni, maratonharjoittelija. Vai kunto.

Alussa fiilis oli vähän sellainen, että eipä tästä taida mitään tulla ja ehkä voisi mieluummin jotain lyhyempää kisaa miettiä. PK-lenkit tuntuivat vähän pakkopullalta ja maratonvauhti kaikkea muuta kuin helpolta. Pikkuhiljaa kunto kuitenkin lähti selvästi nousuun, sykkeet tippuivat ja maravauhtiin alkoi löytyä tarvittavaa taloudellisuutta ja helppoutta. Lopulta kahden viimeisen viikon treenit sujuivat oikeastaan oikeinkin mukavasti. Jotenkin se on aina yhtä yllättävää, miten kroppa vastaa tehokkaaseen harjoitteluun.

Treenirypistys huipentui perinteiseen pitkään lenkkiin, jossa vauhtia nostetaan loppua kohti aina maratonin tavoitevauhtiin asti. Tämänkin sain vedettyä läpi ihan tavoitevauhdeilla, joten kai sitä täytyy sitten maratonille lähteä. Viime viikonloppuna laitoin ilmoittautumisen sisään Vantaalle, jossa tein kaksi vuotta sitten ennätykseni. Noin 2.55-loppuaikaan tähtäävällä vauhdilla varmaan lähdetään liikenteeseen, joko tällä kertaa loppusuoralla taulussa komeilisi kakkosella alkava aika?