Kohti ääretöntä ja sen yli
Alkuvuoden treenit
Alkuvuoden treenit

Alkuvuoden treenit

Vuodesta on jo kolmannes takana, joten nyt lienee sopiva hetki katsoa, miten on mennyt harjoitusrintamalla noin niin kuin omasta mielestä. Vertailupohjana toimivat tietysti aiemmin kertomani tavoitteet. Aloitetaan numeroista, yhteenvetona alkuvuosi näyttää tältä:


Kilometrit ovat pelkkää juoksua, mutta ajasta noin viidenneksen vietin tenniskentällä. Siellä itse asiassa alkuvuosi sujui erinomaisesti pieneen vammaan asti, mutta koska blogin nimi ei ole lyö lyö, niin keskitytään tässä nyt juoksuun. Ehkä kirjoittelen myöhemmin kahden lajin yhdistämisestä.
Vuoden määrätavoitteesta olen valitettavan paljon jäljessä, ennen kaikkea pitkittyneen flunssan takia. Kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta ei ollut yhtään ekstraa varastossa, joten huhtikuun huono saldo näkyy heti kokonaismäärässä. Tasaisella vauhdilla saisin tänä vuonna kasaan vain 2400 kilometriä, kun tavoite on 3000. Toisaalta alkuvuosi on olosuhteiden puolesta aina haastavinta aikaa kerätä kilometrejä, joten vielähän tässä ehtii kiriä. Kuukausikohtainen matkakuvaaja on joka tapauksessa karua katseltavaa ja määriä on pakko saada seuraavien kuukausien aikana ylös, muuten ei hyvä heilu maratonilla:

Laadullisesti alkuvuosi meni ihan hyvin. Pitkiä lenkkejä olen ehtinyt tehdä aika mukavasti, ja vetotreenejäkin on tullut tehtyä säännöllisesti. Tonnin vedoissa näki hyvin harjoittelun ja pitävän alustan vaikutuksen, kun kilometrivauhdeista lähti 1,5 kuukaudessa 15 sekuntia. Tasavauhtisia VK-lenkkejä ei ole vielä kauheasti alla, mutta niitä olisi tarkoitus ottaa seuraavaksi ohjelmaan. Muutama muukin ajatus on jo tulevien viikkojen harjoittelusta, mutta täytyy vielä miettiä järkevää viikkorytmitystä. HHM:ään on enää viisi ja puoli viikkoa…
Summa summarum, vaikka alkuvuosi ei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään, kokonaisuus oli tyydyttävä. Ennen huhtikuuta harjoittelu oli säännöllistä ja Aurajoen yöjuoksun perusteella myös oikeansuuntaista. Nyt vain ruuvia kireämmälle, vähän uusia lääkkeitä harjoitusohjelmaan ja kesäkuussa taas ennätysjahtiin!